Island – Snæfellsnes v zimě

Proč navštívit v zimě Snæfellsnes

Zima je určitě magickým obdobím, které promění již tak krásnou islandskou krajinu na zimní říši divů pokrytou čistě bílým sněhem. Zima na Islandu trvá od listopadu do dubna, měsíců, během nichž se islandská příroda může stát mimořádně fascinující, ale také nebezpečnou, protože počasí může být velmi „ostré“ se silným větrem a ledem, které často způsobují uzavření silnic po celé zemi. Pokud Vám nebude vadit islandská temnota a budete mít štěstí na dobré počasí je to ideální výzva navštívit Island a Snæfellsnes právě v tomto období.

Pokud přemýšlíte o návštěvě Islandu v zimě? Čeká vás totální delikatesa.

Snæfellsnes je protáhlý poloostrov na západě Islandu o rozloze 1468 km². Je ohraničen zálivy Faxaflói a Breiðafjörður a patří k regionu Vesturland. Nejvyšší horou je Snæfellsjökull, vysoký 1446 m.
Pro své přírodní bohatství je Snæfellsnes označován jako „Island v miniatuře“. Nejdivočejší oblast Islandu s úchvatnými krajinami, krásnými městy, skalními útvary, barevnými písečnými plážemi, vodopády a lávovými poli. Můžete, ale taky nemusíte, mít to štěstí, že na své cestě na Island spatříte polární záři.

HLAVNÍ ATRAKCE
Stykkishólmur, typická islandská rybářská vesnice
Grundarfjörður a Kirkjufell, vesnice s impozantní horou
Skarðsvík, zlatá písečná pláž
Snæfellsjökull, cesta do středu Země
Lóndrangar, skalní hrad
Hellnar a Arnarstapi, vesničky
Búðir, černý kostel

Island je ostrov, pod kterým je sice k zemskému jádru blíže než na většině míst světa, přesto je to díky zeměpisné šířce země s vynikajícími podmínkami pro tvorbu ledovců. A tak jsou tyto obrovské zásobárny vody na ostrově fenoménem. Pod tlustou vrstvou ledu jsou často ukrytá jezera. Jak ledovce tají, vznikají vodopády a řeky, které společně tvoří úžasnou ledovou tvář Islandu.

KDE SE VZALA země čistého a věčného ledu